Cloudkosten onder controle met Simac: geen onaangename verrassingen


De cloud biedt veel voordelen voor middelgrote ondernemingen door zijn flexibiliteit, schaalbaarheid, innovatievermogen en veiligheid. Echter, het managen van cloudkosten, vooral bij het gebruik van uiteenlopende Microsoft-diensten zoals Azure, Office 365, Dynamics 365 en Windows 10 of 11 kan complex zijn. Overzicht houden over abonnementen, licenties en het juist budgetteren van cloudkosten zijn cruciaal om niet te veel te betalen of te riskeren dat je onvoldoende licenties hebt. Hoe houd je het overzicht en hoe kun je je cloudkosten voorspellen en budgetteren?

Grip op cloudkosten met Simac

Het beheersen van cloudkosten is complex en vereist expertise. Veel middelgrote ondernemingen en hun IT-partners worstelen hiermee, maar Simac biedt al jarenlang gespecialiseerde hulp. Als ervaren Microsoft-partner - een sterk partnership van 20 jaar - hebben wij alle kennis en ervaring in huis om passend advies te geven over de beste licenties voor jouw organisaties. Daarnaast bieden we ondersteuning in het beheer en de optimalisatie van cloudkosten om onaangename verrassingen te voorkomen. Met Simac heb je alles onder één dak: advies, kennis, service en support. Zo kun je optimaal profiteren van de cloud, zonder je zorgen te maken over de kosten.

Neem contact op

Veelgestelde vragen over cloudbeheer

Simac kan antwoord geven op de belangrijke vragen die veel organisaties hebben:

  • Wat veroorzaakt afwijkende kosten op de maandfactuur? Wie of wat zijn de ‘big spenders’?
  • Hoe staat het met onze uitgaven ten opzichte van het budget?
  • Aan welke applicatie of afdeling zijn bepaalde kosten toe te schrijven?
  • Gebruiken we wel de juiste licenties en hoe passen we ons aan bij veranderingen in aantallen?
  • Is het mogelijk om bestaande licenties naar de cloud over te zetten?
  • Hoe blijven we op de hoogte van de nieuwste cloudontwikkelingen en veranderingen?

Simac’s aanbod: inzicht en controle over cloudkosten

Een ervaren specialistenteam op het gebied van (hybride) cloud- en licentiebeheer heeft een gebruiksvriendelijk cost management platform ontwikkeld voor complete ontzorging. Ons online dashboard biedt inzicht in de cloudkosten van je organisatie, zodat je deze kunt beheren, voorspellen en optimaliseren. Daarnaast identificeren we periodiek besparingskansen en geven we advies. Denk hierbij aan het rightsizen van Azure VM’s, het gebruik van eigen licenties en het reserveren voor diverse Azure Services, wat tot 20-30% kostenbesparing kan leiden.

Proactieve monitoring en optimalisering van cloudlicenties

Onze automatische monitoring van M365-licentiegebruik zorgt ervoor dat we proactief aanpassingen kunnen doen en dat we kunnen voorkomen dat er te veel ongebruikte licenties op de plank blijven liggen. We analyseren continue of de betaalde producten en diensten nog wel de beste keuze zijn, zodat je tijdig kunt besluiten of het vervangen van oplossingen kosten kan besparen.

Neem contact op met Simac

Wil je meer weten over de diensten die Simac IT NL kan bieden? Neem dan contact met ons op en we komen zo snel mogelijk bij je erop terug.

Contact opnemen

 

Meest Recente Posts