De werkplek in de cloud: een vliegende start in de digitale transformatie


De manier waarop we werken is drastisch veranderd. Het moderne digitale klimaat brengt uitdagingen met zich mee, maar daar staat minstens een veelvoud aan kansen tegenover! Steeds meer bedrijven omarmen de digitale transformatie en ontdekken de voordelen van een werkplek in de cloud. Simac | Your Space biedt een breed spectrum aan functionaliteiten die de efficiëntie, veiligheid en flexibiliteit van het moderne werken verbeteren. In dit blog nemen we je mee in hoe Your Space jouw organisatie helpt met het nemen van voorsprong in de digitale transformatie.

Een persoonlijke werkplek in de cloud, zelfs onderweg

Een werkplek in de cloud geeft werknemers overal en altijd toegang tot hun persoonlijke werkplek en daarmee tot hun apps en informatie. Hierdoor zijn zij niet langer gebonden aan een specifieke fysieke locatie of zelfs een bepaald device om hun taken uit te voeren. Elke gebruiker kan moeiteloos inloggen op Your Space, waarbij alle instellingen, applicaties en bestanden beschikbaar zijn zoals ze die hebben achtergelaten. Dit resulteert in een naadloze overgang tussen verschillende apparaten en bevordert productiviteit, zelfs onderweg.



In de ideale werkplek staat de gebruiker centraal. Wil je meer weten over een persoonlijke werkplek?

Klik hier

Veilig samenwerken

Security is een cruciaal aspect van elke digitale werkomgeving. Your Space is ontwikkeld op basis van het Zero Trust model en vanuit de kern ‘Secure by Design’. Onze werkplek in de cloud voldoet aan alle certificeringen voor informatiebeveiliging. Daarnaast is security een continu aandachtsgebied van onze engineers tijdens het ontwerp, de bouw, de uitvoering én doorontwikkeling van Your Space als intelligente veilige werkplek. Gegevens worden opgeslagen in beveiligde datacenters met strenge toegangscontroles, versleuteling en back-up protocollen. Dit minimaliseert het risico op gegevensverlies, datalekken en cyberaanvallen. Als organisatie boek je al gauw een voorsprong wanneer cyber security de juiste aandacht krijgt binnen bedrijfsprocessen.

Bovendien bevordert de digitale werkplek veilig samenwerken. Medewerkers kunnen documenten veilig delen met collega's of klanten, waarbij ze zelf kunnen bepalen wie toegang heeft tot welke informatie. Dit zorgt voor efficiëntie en vlotte samenwerking, ook als teamleden op verschillende locaties werken.

Snel en veilig beheer via de werkplek in de cloud

Your Space stelt organisaties in staat om de werkplekken in de cloud gemakkelijk te beheren en optimaliseren. IT-verantwoordelijken hoeven zich geen zorgen te maken over het onderhoud en de updates van individuele devices, aangezien alles centraal beheerd wordt in de cloud. Gecentraliseerd beheer betekent dat updates, patches en configuraties gemakkelijk kunnen worden uitgerold naar alle gebruikers, waardoor de consistentie wordt bevorderd en de security wordt versterkt.

TanteLouise bereikt meer dan 1.800 zorgmedewerkers via hun digitale werkplek. Benieuwd hoe zij dat doen?

Lees meer


Ook maakt de werkplek in de cloud het mogelijk om gebruikersrechten en toegangsrechten nauwkeurig toe te wijzen en te beheren. Hierdoor kun je als organisatie op een granulair niveau bepalen welke medewerkers toegang hebben tot welke applicaties en gegevens, afhankelijk van hun functie en verantwoordelijkheden. Het toekennen van rechten op basis van persona's vereenvoudigt niet alleen het beheerproces, maar vermindert ook de kans op beveiligingsinbreuken en ongeautoriseerde toegang.

Flexibel en dynamisch

Een traditionele werkomgeving kan beperkend zijn als het gaat om flexibiliteit. Een werkplek in de cloud biedt daarentegen veel meer mogelijkheden en veel meer flexibiliteit. Zo maakt een cloudomgeving het gemakkelijk om snel op en af te schalen, afhankelijk van de bedrijfsbehoeften. Dit is vooral waardevol voor organisaties die te maken hebben met periodiek gebonden werklasten of die snel willen reageren op veranderende marktomstandigheden. Naar aanleiding van groei van de organisatie, terugkoppeling van medewerkers of veranderingen in het bedrijfsproces kun je de werkplek blijven optimaliseren en de aantallen managen.

De werkplek in de cloud speelt een cruciale rol in het moderne werken. Your Space voorziet je organisatie van geoptimaliseerde persoonlijke werkplekken, veilige samenwerkingsmogelijkheden, snel en veilig beheer en flexibiliteit in de werkomgeving. Een werkplek in de cloud biedt jouw organisatie een vliegende start in de digitale transformatie.

Meest Recente Posts